Укупно приказа странице

четвртак, 6. април 2023.

Theo Travis and Robert Fripp – Discretion (DGM 2023 )

 

Theo Travis i Robert Fripp imaju nekoliko audio druženja, O Frippu se sve više manje zna, dok je Theo Travis britanski saksofonist i flautist koji je saradjivao i sa Davidom Sylvianom na njegovom Nine Horses offshotu, Johnom Foxxom, Haroldon Buddom i clan je ekipe oko Stevena Wilsona.

Discretion je originalno izdata 2014 i definisali su je onomad  i kao eksperimentalnu, jazzy, ambijentalnu avanturu. Snimljena je uživo na koncertima u Cornwallu, Barceloni i Rimu.  Ima svega od navedenog, pa čak i Frippovih glasnih, iznenadnih i kratkih bučnih ispada koji nijansiraju suptilnu dinamiku izdanja. Preovladjuje lepota, prožeta na različite načine i kao odjek različitih podneblja. Ponovljena  preslušavanja  pojačavaju introspekciju i majmunski um koji umnožava pitanja,

Možda ploča u skladu sa nekim današnjim stremljenjima deluje i poluarhaično, ali podsećanje na bezbrižnost i kontemplacija kojih tada nismo ni bili svesni  uveravaju da pokušamo da se (po)vratimo na neka ranije podešavanja i sa današnjim znanjima skrenemo sa puta koji  drugi diktiraju. Muzika je ozbiljna stvar za mnoge koji su joj posvećeni I ova ploča jeste zato diskretna. Kako je i naslovljena !. Ko hoće ima čime da se bavi uz njenu tihu, ali snažnu podrsku.

Novo izdanje ima i bonus numere, koje jesu vredne naknadnog nabavljanja.

https://www.youtube.com/watch?v=IylHZV9ibtg&list=OLAK5uy_mGkspVs1kK3dY3EQyH_WFnnCl9WwXkynU

https://www.dgmlive.com/tag/travis-fripp

https://www.discogs.com/master/731008-Travis-Fripp-Discretion

https://www.discogs.com/artist/2043868-Travis-Fripp





Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.