Укупно приказа странице

субота, 23. децембар 2023.

Treeboy & Arc – Natural Habitat (Clue 2023)


Treeboy & Arc su jedan od svežijih ( ne novijih, svežijih) britanskih bendova za koje se (opravdano ) navodi da su nalakćeni na The Fall uticaj, što je istovremeno i hajp ali i sasvim pristojna stvar ako ne skrene u bezrazložno i bezobzirno kopiranje. Treeboy & Arc su ovu prepreku rešili tako što su inspiraciju vukli iz ribljeg oka post punka , povezujući razne uticaje sa dominantnim vokalom koji se u prigodnom trenutku odmiče ili primiče onom koji je patentirao Mark E.Smith. Logično, bend iz Leedsa ne može da pobegne ni od iscepkanosti Gang of Four I to je isto tako pristojno. I dobrodošlo. Koristili su ovi mladići I neke uticaje najboljih kao sšto su npr Wire ( Character Building ) ali I nekih neočekivanih vizitacija iz prošosti kao sto je Neu motorika u Midnight Mass. Sonic Youth sledbenici bi mogli isto pomalo da zavire ovde, više zbog estetike I duha nego očiglednih resšenja.

Koliko sam se interesovao, vidim da je bend uronjen u lokalne teme i lutanje savremenog čoveka u zatečenim okolnostima. Sto nije baš tako često u ispraznom svetu rokenrola, barem onom koji je dominantan danas. Rokenrol danas ima veze sa realnošću, ne više od instagram ispraznosti I glamura.

Ono što je interesantno je da je album sniman iz dva pokusšaja. Prvi nije usrecćio bend, pa su uradili sve ponovo i rezultat svira na repeat. Po mome sećanju, to su svojevremeno uradili The Cramps I moje simpatije ka ovom bendu su  dodatno time obogacćene još jednim pozitivnim brojanjem. U oba slučaja uživam u krajnjem ukusu. Probrano dobro iz ne baš tako dobre ovogodisšnje berbe.

https://treeboyandarc.bandcamp.com/album/natural-habitat-2

https://www.undertheradarmag.com/interviews/treeboy_arc_discuss_debut_album_natural_habit

https://www.facebook.com/treeboyandarc/

https://www.instagram.com/treeboyandarc/









Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.