Укупно приказа странице

петак, 11. октобар 2024.

Gut Health – Stiletto ( 2024)


Jedno od najprijatnijih i najodvaljenijih (ne volim izraz, naprotiv, ali nisam odoleo) iznenadjenja godine i to skoro pri kraju stiže iz Australije. šestočlani sastav sebe predstavlja kao hipnotički dance-punk iz Naarma / Melbourna i to bi mozebiti sasvim dovoljno. Jer to jeste to, ali zelim da dodam par reči.

Odavno me neki bas (genije bas gitare!?) nije vozio ovako i neki glas toliko vukao, odgurivao, stezao I na momente čačkao po usima. Bas reži, nadjačava i takmiči se sa svim oko sebe, posebno sa navedenim vokalom koji odskače kao rikošet, vreba svaku prazninu u basu da bi još naglasio svoju naraciju

 Nije to naravno jedino, jasno je i po broju članova. Gitare su kao one koje su bile nekad otkrovenje i uzbudjenje kod Gang of Four ili ostalih bandova iz Leedsa, recimo Delta 5 ili iz nekih drugih krajeva UK kao sto su bili Au Pairs. Ili preko velike vode New York i No Wave. Da navedemo kod nas Obojeni Program u trenucima kada puste ruku. Frenzija i Abrazija. Izlomljena dance kognitivna koreografija. Moze još hiljudu takvih opisa, ali nema potrebe - put ka oduševljenju polpločan je Gut Health namerama.

https://guthealthband.bandcamp.com/album/stiletto-digital-album










Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.