Укупно приказа странице

уторак, 8. октобар 2024.

Starflyer 59- Lust For Gold ( Velvet Blue Music 2024)


Na svom  albumu broj 17- Starflyer 59 rekapituliraju svoju i inu muzičku prošlost na način koji rifrešuje i apdejtuje novostečena iskustva kroz protok vremena. Sopstvenu ranjivost su složili tako da žestine ne manjka, gitare umeju da zareže, basovi uporno puckaju, od bubnjeva ume da se odbija prašina u vis, a glas pokriva sve to emocijom i mozebiti pre svega revoltiranošću mnogim blokadama oko sebe. Bend se ovakvim pristupom se ne miri sa situacijama, menja položaje i percepciju i žele( čini mi se) da malo išetaju iz muzičkih okvira (tekstualno). Nivo je(ste) lični.  

Svaka promena ritma koja ubrzava ili usporava tempo albuma donosi u jednom trenutku krešenda koja samo vec čuli I(li) naslućivali, ali efikasnost je uvek efektna i ubedljiva i deluje sveže da u jednom trenutku dolazim na ideju da duže vreme ne skidam ovu ploču.Pri tome, album je pametno tempiran. Kao nekada na 40 minuta. Taman da se spali nagomilani trulež unutar nas dok bend to već radi uveliko uspešno.

Za one koji ne znaju, Starflyer 59 koriste sonične obrasce shoegazea da bi iskazali svoje opsesije, razmišljanja, potrebe,reagovanja i sugestije na nacin koji je bliži onom starijem pristupu, a meni je to dobro I prija mi. Uzeo bih slobodu da preporučim I mojim ispisnicima koji ih ne znaju da to provere, kao I novim generacijma da otkriju novu stvar ili utvrde ili promene mišljenje o bendu. Oni koji znaju i prate ih, mogu samo da zavidim na vise vremena koje im posvećuju.

Starflyer  59 su iz Kalifornije i vodi ih Jason Martin koji ima čitav niz projekata, pa ko voli nek izvoli. Ova ploča jeste primarno za shoegaze fanove, ali po nekim aspektima šeta i iskoračuje u neke posvećenicima poznate ( za mene nepotrebno definisane)sub-žanrove I samim tim ima potencijala da zainteresuje širi krug publike od regularnih fanova. Potcenjen band u širem smislu svakako, ali uvek ima vremena da se stvar ispravi.

Lično, voleo bih da ih uparujem sa bendovima koji podsećaju na Jesus and Mary Chain. Da svedem stvar na jedno ime. U nekim momentima kada stvarno sijaju, pre bi mi ruka ka njima posla.

https://starflyer59.bandcamp.com/album/lust-for-gold











Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.