Укупно приказа странице

среда, 20. март 2024.

C Turtle – Expensive Thrills ( Blitzcat Records 2024 )


C Turtle zvuči kao bend koji se emitovao tamo negde sredinom devedesetih na MTV 120 Minutes izmedju grungea, Pixies copycata i indie solitary party groovera.  Istina je da su bend iz Londona i da sebe promovišu kao  fuzzy jumper rockere šta god to značilo. Bend je, valja reći osnovao Cole Flynn Quirke koje se bavio videom, muzikom I filmom I o tome napisao nekoliko publikacija. Tako je bodrio sebe da se samonastavlja I samousavršava, Usput je skupljao ljude sa više ili manje sličnim afinitetima I odjednom se iz druženja stvorio bend nadam se odane dece low fi e(ste)tike.

C Turtle su gle čuda snimali u Abbey Roadu i to za nekoga može da bude kuriozitet, mada danas više nije ništa neobično. C Turtle insistiraju na njihovom minimalnom pristupu, sto ne znači da ovde nema više slojeva i nadogradjivanja. Sušta suprotnost nekim sličnim okoštalim pločama. Upravo je to zadatak ovog albuma. Provaliti i naći razlog da se presluša vise puta. Ne bih ništa izdvajao jerbo jos uvek tražim nešto da mi je omiljeno, a svaki put me druga pesma nečim zadrži. I da se (ne) ponavljam-kroz vreme se bendovi nižu, zaboravljaju, ponovo otkrivaju etc, etc. To i jeste draž kontinuiranog praćenja ovoga sto je neko možebiti nesrećno nazvao rokenrol.Kakogod, večna zabava za potištene i gladne revolta.

 Preporuka je i to da Quirke sanja da radi sa Steve Albinijem, Jimom O’Rourkeom ili da snimi živi album sa Japanskim kultnim bendom Boris. Low Fi favorit od početaka godine.

https://c-turtle.bandcamp.com/album/expensive-thrills

















Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.