Укупно приказа странице

петак, 29. март 2024.

Pan American & Kramer – Reverberations of Non-Stop Traffic on Redding Road (Shimmy-Disc 2024)


Prošle godine je dvokorak iz leta u jesen bio olakšan Kramerovom saradnjom sa Laraajijem, a sada se zime otresamo opet sa Kramerom koji ovoga puta saradjuje sa legendarnim Markom Nelsonom prepoznovan od onomad kao Pan American. O Krameru sam tada napisao nešto reči, a ovde ću napomenuti ili većinu podsetiti da je Nelson kao Pan American (kasnije i kao Anjou) savladao neke posebne, neki bi to opisali kao dirljive veštine koje navode kako zvučne meditacije izraziti da zvuče kao produžetak najtiših misli ili najsuptilnijih emocija I pri tom ne žuriti nigde
Kako god, evo nas u proleću i nema lepšeg načina nego ga bojadisati sa Kramerom i Pan American. Kramer je od čoveka koji je preko Shimmy Disca forsirao neku drugu vrstu muzike (buka bez besa) te preko silnih produkcija kroz godine  polako počeo da se utišavanjem približava kontemplaciji i više ne iznenadje pristupom. Od Noise New Yorka stigao je do toga da svoje muzičke pouke- uzdržavanjemi taktikom strpljen-spasen oplemenjuje nove generacije koje traze smirenje. Muzicko i producentsko nasledje mu garantuje kredibilitet i dostupnost i ima slobodu i hrabrosti da ćuti u drustvu sa najboljima. Ko je sledeći ->videcemo.

Sama muzika je nagoveštaj mentalno senzitivne bonace. Prividnom statikom uskladjuju balans, a ispod borba i vulkan emocija. Kramer i Nelson izmisljaju jezik u već  iskorišćenim kombinacijama uz volsebnu audio naraciju i niko ne može da kaže da nam to nije bilo potrebno.  Okrepljenje je uvek poželjno, a svakom naidje trenutak kada primecuje da je bas tad vreme za to.Od boje peska do halucinacija različitih boja, ovakav komad muzike nosi dragocenosti  koje će vremenom  samo da jace svetlucaju.

O Pan American želim samo da kažem da sam ih video uživo. I da sam zahvalan na tome.
 
Autori su se utrkivali da naglase kako je ovo bio rad iz čiste ljubavi, bez suvišnih misli I namernog uzdržavanja od reči I da se treba tome (pre)pustiti bez puno intelktualisanja.  Sasvim su u pravu.

https://www.discogs.com/artist/416169-Mark-Nelson-2

https://www.discogs.com/artist/12542-PanAmerican

https://panamerican.bandcamp.com/album/reverberations-of-non-stop-traffic-on-redding-road






Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.