Укупно приказа странице

уторак, 12. март 2024.

Y Pants - Y Pants CD (Periodic Document, 1998 )

 




Onomad sam propustio Y Pants i žao mi je zbog toga. Mislim da sam u to vreme znao za njih ( početak osamdesetih )da ih uparim sa recimo  Young Marble Giants (negde u isto vreme su se pojavili diskografski ) I prolongiram užitak na jedan amaterski ( u najboljem smislu reči) način.

Za razliku od  mešovitog tria Young Marble Giants ( Wales ,Cardiff ) Y Pants su tri arti Amerikanke (USA, New York) i ovako post festum sam saznao da su ih smeštali  u no wave agendu. Meni je to uvek bio post punk, ali svako traži neku svoju posebnost. Pedigre im je i pre benda bio zanimljiv, a fokus im je bio u vizuelnim umetnostima. Osnovna odlika njihove muzike jeste starmala infantilnost tako što su koristile dečije instrumente , skoro igračke u kombinaciji sa električnim instrumentima i gomili efekata. Kao takve su privukle pozornost čuvenog Glenna Brance koji je producirao njihov debi EP da bi par godina kasnije snimile jedini album. Nakon toga se bend raspao, da bi se u specifičnim prilikama sastajao I upražnjavao sporadične muzičke aktivnosti. Bez ikakvih obaveza. Krajem prošlog veka, materijale koje su zabeležile, diskografska kuća Periodic Records je sakupila na disku neočekivano nazvanim Y Pants.

Muzika im je bila svedena ponekad na ivici skeča, ali sa dovoljno detalja da svako novo slušanje otkriva  nešto novo. Y Pants samo pokazuju da internet uvek ima nekog keca u rukavu, Sa tadašnjom logistikom I enormnim entuzjazmom nije moglo baš sve da se pohvata.

Toliko o njima. Ostalo je na svim onima koji su voljni da se očešaju o njih I zabave svoja čula.Y Pants naprosto pozivaju svojom posebnošču.

https://en.wikipedia.org/wiki/Y_Pants

https://www.forcedexposure.com/Artists/Y.PANTS.html

https://www.discogs.com/master/1453586-Y-Pants-Y-Pants





Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.