Укупно приказа странице

субота, 23. март 2024.

Maps and Diagrams – if all will be lost (quiet details 2024)


Iza Maps and Diagrams aliasa krije se Tim Holton ambijent veteran sa nekoliko tuceta albuma na etiketama ko što su Time Released Sound, Static Caravan i jos dosta njih, naveo sam najpoznatije i najdraže. Takodje jedno od imena koje cirkuliše naokolom cini se da nikad ne prestaje da se migolji i dokumentuje zvuke koje hvata oko  i u sebi. Takodje je vlasnik etikete pod imenom Handstitched*. Tu dokazuje da nije ni sebičan, daje šansu I drugim umetnicima da se izraze javno.

Ovog puta je ovde sa albumom If All Will Be Lost koji je uradio za etiketu Quiet Details koja ima svoju politiku da kroz svoja izdanja predstavlja muziku koja različito vidi tu frazu . Oko te fraze ( Quiet Details) umetnici se prikupljaju, reorganizuju je, redefinišu i zatim izadju sa rezultatom. Sjajan concept koji je na etiketu doveo imena kao Slow Reels (Ian Hawgood i James Murray ) Tape Loop Orchestra ,Anthene, Arovane ili bvdub.

Tim Holton ovde naglašava svoju skoro najsmireniju stranu, pokušavajući istovremeno da zadrži dinamiku koja če da angažuje čula da primecuju stvari oko sebe, postanu ih svesna i uživaju u lepoti. Jednostavno, da su sadao ovde i deo toga. A kada trenutak prodje, da usvoji da je to bio još jedan korak ka samousavršavanju. Moglo bi ovde sada mnogo asocijacija, opisa, ali svakom svoje. Lepota je u oku posmatrača, tako da sam i u kući doživeo drugačija vidjenja Holtonove muzike, mnogo inspirativnija od mojih.  Deo neurobika, kreativnog razmišljanja I nijansiranje percepcije. Sto je sjajna stvar.

Sto reče Tarkovski onomad da svaki čovek cita drugačiju knjigu(iako je ista u pitanju!).

handstitched.bandcamp.com

 https://quietdetails.bandcamp.com/album/if-all-will-be-lost







Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.