Укупно приказа странице

субота, 9. март 2024.

Torrey – Torrey (Slumberland 2024)



Još jedan američki band uronjen u nasledje koje pocinje tamo negde od C86 momentuma pa do shoegaze i dream popa. I istoimeni simpatičan album za ljude koji su preživljavali ta vremena, otkrivali ih mozda kasnije i sa punim pravom uživali u tome. Naravno i za nove generacije pop konzumenata i umetnika sličnih afiniteta,

Torrey su band iz Bay Area (Oakland, California), ovo im je drugi album, a prvi za poznatu etiketu Slumberland.Album zvuči tako da Torrey može biti lako podmentut izmedju bandova koji su svirali u gore navedenom periodu i da slabo ko primeti razliku. čak su i spotovi snimani na taj način. Retro ili ne, Torrey su bend koji živi tu estetiku, nisu naivni u tome i traže ponovljeno preslušavanje. Pravo osveženje .

Ima ovde i Creation i 4AD uticaja i bendova koji su u to vreme I nadalje koristili nasledje upravo tih etiketa. Mislim da sam time sve rekao. Album nedelje, a vikenda bez ikakve dileme.

Indie –dream pop- shoegaze band u koga imam poverenja. Onaj idealni, da ulepša dan bez bombastičnih I grandioznih pretenzija.

https://slumberlandrecords.com/catalog/show/372

https://torreymusic.bandcamp.com/album/torrey







Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.