Укупно приказа странице

уторак, 20. август 2024.

Font – Strange Burden (Acrophase Records 2024 )


Eklekticizam band iz Austina svakako nadmašuje aktuelnu produkciju i ponudu ako ste ljubitelj ovakve muzike. Na našu žalost nema vise načina, tj.medija koji to mogu da ispratepa preporuče. Sto je svakako apsurd našeg vremena, gde je sve samo klik daleko.

Ovakav album, ovako ustrojen bi bio popularan i pre skoro 40 ili više godina kao danas u krugovima koji su se tada bavili ovakvom estetikom. Nadahnut muzikom američkog new wavea, negde i no wavea kombinovanim sa svim unapredjenjima takom decenija I spojen sa uticajima Dostojevskog i Karmaka Mekartija ( po sopstvenom priznanju ), muzika ove petorke priziva sve - od Talking Headsa, preko Devo do oštrijeg zvuka koji se iz osamdesetih prelivao I u devedesete , preko tehnoloških naprava koje su sve pojačavale ritam iako bend ima dva bubnjara ( kao sto su nekada imali I The Fall I Adam and the Ants ) čini ovu ploču idealnu za simuliranje kognitivne teretane, a da ne morate van svog utočišta.Ovo je sve uslovno, ploča kao iz nekih ranijih vremena, jedva prelazi pola sata, ali je toliko bogata da bi meni trebale dve –tri šolje kakaoa da nadjemo sve asocijacije u sparing diskusiji i vežemo ih za anegdote iz raznih perioda, uz istovremeno kreiranje novih. Da, sumiram muzika koja se širila decenijama, spakovana u pola sahata  nečega sto deluje moderno, aktuelno, apdejtovano  i sto je najvažnije-dobro je, kvalitetno i trazi učestalu rotaciju.

Odlična ploča obećavajuceg benda. Na nasu nesreću, opet moram da kažem, sve danas traje kratko . moram da bacim neki talisman, makar virtuelni i ponadam se da ćemo Font pratiti jos dosta godina. Mogu u njima da naslutim spremnost i kvalitet za neka iznenadjenja.

https://fontmusic.bandcamp.com/album/strange-burden






Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.