Укупно приказа странице

субота, 3. август 2024.

Orcas – How To Color a Thousand Mistakes ( Morr 2024)


Posle deset godina ( nekako se u skorije vreme pojavljuju albumi posle deset godina pauze?) Benoît Pioulard i Rafael Anton Irisarri imaju novu ploču, koja preti da postane soundtrack leta i to rado grlim, najbolje da tako kažem. Njih sam dosta obradjivao, ko želi neka malo traga – dosta je toga dobrog iza njih.

Na novom albumu zvuče kao rani shoegaze band koji je u medjuvremenu poslušao sve što je mogao od nadirućeg shoegazea, plićeg gaza ambijenta, mekanog post rocka i post punk nasledja koje je u sebi nosio romantično egzistencijlani prizvuk. Sve to je ovde podrzala cuvena Morr etiketa iz Minhena  I svako upućeniji već ima sliku šta je ovo i cemu ovo. Oni koji ne znaju, imaju tu privilegiju da lagano otkrivaju. Blago njima!

Kao gosti su prisutni bubnjari Slowdive i Mono, čisto da pojacaju utisak i to daje auru posebne esnafske sentimentalne prisnosti.

Abum se sporo otvara, tim bolje, polako ulazi u od nestrpljenja otvorene pore , a zatim dublje i dublje i dalje. Ne treba se protivu toga boriti, nikako! Nowhere Fast, reklo bi se u nekim našim krajevima….

https://orcasmorr.bandcamp.com/album/how-to-color-a-thousand-mistakes









Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.