Укупно приказа странице

четвртак, 22. август 2024.

Thus Love – Memorial ( Captured Tracks 2022)


Sa pločom kasnim, ali ne mari. Zainteresovao me je opis da su mešavina Suede i Arctic Monkeys. Rane Suede sam voleo, Arctic Monkeys  nikad. Pa mi je bilo zanimljivo pa vidim o čemu se radi.

Ima toga, ali je to deo kaleidoskopa, koji se pri svakom zavrtnju drugačije otvara i priziva druga imena, od post punka, osamdesetih, kraja osamdesetih i svačega iz devedesetih, I dalje. Pola od uzora verovatno ni ne znam.

Ali znam da je ovo jedan od onih bazičnih bendova, trio je u pitanju, koju ume da krene i da zadrži pažnju. Ima tu borbe, gneva, melodija, presipitivanja, afekcije i svega onoga čega malo zainteresovaniji poklonik rok glazbe želi da čuje i da se prepozna. I ima kvalitet da mu na ponovljena slušanja zvuče drugačije, a to je uvek bilo zabavno.

Dobra ploča, ne usudjujem se da kažem da će nešto značiti nekom za koju godinu – vremena su takva, ali trenutno mi je sasvim okej kao letnji intermezzo pa i više. Ali ko zna, ko je mogao da računa na dugovecčnost nekih bendova koji su danas popularni. Zato uživajmo u trenutku I kvalitetu, makar je to isporučeno kada je rok trajanja već krenuo da stiže na kraj. Tako odlučuju oni koji ih kontrolišu. čitava postavka muzike danas.

https://thuslove.bandcamp.com/album/memorial

https://capturedtracks.com/artist/thus-love/










Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.