Укупно приказа странице

четвртак, 8. август 2024.

Molly Lewis – On The Lips ( Jagjaguwar 2024)


Morricone na zvižduk daleko, ako želite -à izvolite!

Kada sam čuo cover Jeanette “Porqué Te Vas” (imao sam singl, kao klinac davnih sedamdesetih prošlog veka) znao sam da će ova ploca da bude drug u specijalnim trenucima. I jeste.

Debi album devojke nominalno iz LA ( a koja naglašava da je iz Australije) koja je umesto da peva, rešila da zviždi, deluje neobično i anahrono, ali svakako sama ideja ne bi bila dovoljna da nije Molly  to potkrepila kvalitetom.  Rasporedila je prostor na dva covera ( pored već pomenute “Porqué Te Vas” tu je i “Crying Game” ) i šest originala koji deluju istovremeno i egzotično i kao muzika koja može da služi kao pozadina ( ako umor nadvlada) i kao muzika koju želite da najbliskije podelite sa nekim zato što ima smisao. Kao neka knjiga koju nekom pozajmite, a ako vrati-vrati!

Ima sigurno onih koji misle dok ploča traje da će Molly u nekom trenutku da propeva, ali neće. Ovo je sasvim dovoljno  da razbije učmalost današnje konfekcije i uniformnosti kojom nas bukvalno bombarduju iza svakog ćoška. Aplauzi za hrabrost, odvažnost. Umeće pre svega.

Od ovog materijala svako može da u glavi odrežira svoj film, pa da ga prikazuje u mnogim zamislivim situacijama, izbor je Molly ostavila svakome ponaosob. Album koji u doba sintetike, besmislenosti i iseckanih nazovi muzičkih opasnosti po mentalno zdravlje vraća analognu tehniku ( zvižduk je po meni taj element)  kao antidot svemu tome zaslužuje barem jedno slušanje. Jerbo ovoga nema svaki dan!

Ako se tu ne popusti, Tik Tok i ostale pošasti su Vam ubacili malware u nervni sistem.

https://cafemolly.bandcamp.com/album/on-the-lips


















Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.