Укупно приказа странице

среда, 19. јун 2024.

Karl Bartos – The Cabinet of Dr.Caligari ( Bureau B 2024)


Nekadašnji član Kraftwerk je kao i mnogi našao uhlebljenje u sjajnoj Bureau B etiketi. Povod I izgovor je njegov soundtrack za čuveni grandiozni film Robert Wienea iz 1920. Bartos je inače sklon ovakvoj estetici, kažu da je njegov doprinos u Kraftwerku  bio veliki na pesmi Metropolis sa albuma Man Machine, inspirisanom fimom legendarnog Fritza Langa.

Originalna muzika za Caligarija je bila delo Giuseppe Beccea i dugo je bilo izgubljena. Bartos je pre skoro 20 godina, nakon što je po ko zna koji put odgledao film došao na ideju da počne da zamišlja kako bi on to propratio. I eto, čekanju je konačno došao kraj. Zaronio je u svoju privatnu datoteku gde je čuvao svoje ideje, zvučne zapise i sve ostalo što nije naslo mesto u Kraftwerk i solo opusu, potrudio se da im da smisao I prilagodi onom vidjenom na platnu. Fanovi Kraftwerk će moguce biti zbunjeni, neki možebiti i ne, ali ovaj OST je izuzetno bogat idejama i skakanjem po raznim muzičkim lokacijama. Otprilike, ja sam posle svakog slušanja čuo po nešto novo.

U nedostatku filma, ovaj komad muzike koristim kao pozadinu iščitavanja Bartosove biografije. Sa članovima Kraftwerka je uvek zabava na najvišem nivou, kako god ona retro ili futuristićka bila.

https://karlbartos.bandcamp.com/album/the-cabinet-of-dr-caligari








Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.