Укупно приказа странице

уторак, 3. септембар 2024.

Melt Banana - "3+5" ( A Zap Records 2024 )


Melt Banana su mi uvek bili fenomen. Japanski bukači, kojima je noise u krvi su svima u medjunarodnoj korespodenciji bili favoriti Iinikad nisam čuo jednu reč  koja bi im čačnula integritet. Prijatelj bi rekao, misliš na Boredoms. I na njih, podjednako. Malo čudno, ako se uzme u obzir današnji trenutak i vreme kada nas je mreža okupirala na način  gde se najniže strasti najlakše iskazuju, uglavnom bez ikakvih razloga (što bi se neko bavio nečim što ga ne interesuje I larmao o tome na sav glas još!). 

Elem, ova japanska izmišljotina u najboljem smislu reci je u u 3+5 uspela da spakuje sve ono što su decenijama pothranjivali u svoj informaciono-intelektualno-emocionalni sistem na način koji bi mogao da razdrma bukvalno svakoga ko je spreman da se ovome prepusti.

Trenutno duo, koji je poznat po aklamaciji i postovanju velikih imena ( John Peel,Mezrbow, John Zorn Zeni Geva, Steve Albini ) i kultu koji ima koliki god da je, pokazuje ili dokazuje da su godine (I za njih I za nas ) samo broj. Ne može se ovo normirati!

Cifratiti se etiketama  takodje besmisleno je, ovo traži paznju, nerve, krv I znoj.Naravno, ne u bukvalnom smislu. Melt Banana noise je prefix i ID bilo mnogo čemu, ostalo je stvar prepuštanja. Pop muzici,Hardcoreu, Eksperimentu….etikete mogu da se lepe sa dobrom i lošom namerom ,tačno i pogrešno. Bitno je ne obraćati pažnju i jednostavno se uključiti u flow, koliko god to nekome za ovu muziku to zvučalo apsurdno.Nije tako, verujte!

Moja kćerka je rekla, a nikad nije čula pre za Melt Bananu,da zvuče kao replay sudaranje u luna parku koje ne prestaje, čak i kad struje nestane. Zžeton  za vožnju prevrćemo u našim prstima. Izazov u svakom slučaju. Ready, Steady…Go




 


https://melt-banana.net/

https://meltbanana.bandcamp.com/album/3-5


Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.