Укупно приказа странице

среда, 25. септембар 2024.

Sunset Rubdown – Always Happy To Explode ( Pronounced Kroog 2024 )


Prvo materijalno pojavljivanje Montrealskog benda nakon 15 godina iza kojeg stoji alfa i omega Spencer Krug koji u svom CV-iju ima ucešće u bendovima Wolfparade, Moonface etc, etc.. koji sigurno imaju veći znacaj na lokalnom nivou mada su izdavani na internacionalno poznatim etiketama kao što su Sub Pop,Jagjaguwar, etc, etc.

Sada je Krug rešio da napokon sve uzme u sopstvene ruke i izda album Always Happy To Explode na svojoj etiketi Pronounced Kroog u pokušaju da sve posrednike eliminiše i da svoje vizije nesputano isporučuje prijateljima kada mu se prohte. Ono što je dobra vest je da mi,malobrojni kibiceri iz daleka imamo vajde.

Kraut rock je možebiti najviša asocijacija na ovaj album na radost kanadske i internacionalne kraut publike koja uporno traži svakim danom nova iznenadjenja ili neka slična onim starima, ali ipak dovoljno uverljiva. Krug je dovoljno elokventan i naslušan da moze da se snadje i pozivanjem na neke bendove kupi i nove konzumente ( ja nisam ništa do ovog albuma znao o njemu ) istovremeno i dozove one od onomad da dodju i provere ga ponovo. Repeticiju ne baš eksplicitnu, za nijansu usporenu ali neizbežnu i ne bas stalno prisutnu motoriku- razbijaju neobične melodije potcrtane emocionalnim afektiranim vokalima koji dozivaju u utešno druženje ( muško ekspresivnije –žensko ravnije, neretko i zajedno).

Piano, bas i muzika koja je često na ivici da implodira u jednom trenutku uz sintisajezere koje prizivaju osamdesete, nekad i video igrice nisu baš tako lagani zadatak, poželjno je proveravanje. Koje na neki volšeban način svaki put sve više prija.

Zaključak-ploča koja je mogla da se snimi i u sedamdesetim, ali i pre bezmalo dve decenije u jednom naletu novog kraut otkrivanja kao i danas - što je očito. Sem što se na ploči ipak oseti ta neka neizbežna nova realnost koja nas je sve na globalnom nivou ubedačila. Krug uz pomoc svojih prijatelja iz benda zato nudi jednu neobičnu, toplu zabavu koja nije jeftina ni jednostavna, ali ispunjava  posle detaljnije opservacije.

https://pronouncedkroog.bandcamp.com/album/always-happy-to-explode













Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.