Укупно приказа странице

среда, 24. септембар 2014.

Ashrae Fax - Static Crash ( Mexican Summer, 2013 )









Debi album Ashrae Fax, benda iz Severne Karoline, ne spada u ploče koje menjaju život, ali (već) treće reizdanje od 2003. godine, govori da Static Crash ima specijalni status. Treća-sreća, i ovoga puta se vraćanja u diskografski promet dohvatila prestižna Mexican Summer etiketa (Ford & Lopatin, Ariel's Pink, Best Coast, Peaking Lights...) i dodala novi interes publike i kritike. Ne čudi da je bend preživeo svojevrsnu reanimaciju, te uz koncerte najavljuju i novi album. 

 AF su bili operativni poslednjih godina prošlog i prvih godina ovog veka, a ideološki, mentalno i svirački su u momentima kada su se segmenti post punka prelili u nešto što se kasnije prepoznavalo kao gotska muzika. Stari fanovi znaju osećaj, a novopronađeni će tek usput udisati prašinu sa ploča Siouxsie and the Banshees i sećati se oštre ezoterike ranih Cocteau Twins, baš one uz kakvu su Cocteaus upravo kroz Bansheese tražili sopstvena rešenja. Za sve koji baš to vole, Static Crash nema neusklađenu pretencioznost, a numere kao sto su Pointbreak bi tada, uz malo sreće, i sada mogle da budu pristojni (indie) hitovi. 

 Rezime je da su Ashrae Fax lični muzički remote viewing u rikverc, pretvorili u nostalgični kupon za odmorište. Slučajnih ili namernih turista - konzumenata, uvek ima.








Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.