Укупно приказа странице

недеља, 22. фебруар 2015.

PHELAN SHEPPARD – HARPS OLD MASTER (LEAF 2006) redux Plastelin



PHELAN SHEPPARD – HARPS OLD MASTER  (LEAF 2006) redux Plastelin
Što više stazom odmičem, slušanje instrumentalne muzike namece poređenje sa audio senzacijama stvarnog sveta – nalik ranim farmaceutima koji su podražavali lekovitu moć prirode. Na nekom nivou je u muzici očiglednija ta organska remedija i povezanost. Nije neophodno da to budu tačni i/li dostižni utisci.
Phelan Sheppard se neće mnogo skupoga najesti, ali efekat njihove muzike je određenom krugu lekovit. Zaista je slušanje muzike samokreativni proces i volim da razgovaram i možebiti polemišem sa ljudima o tome kako doživljavaju muziku. Svaki glas jeste samo jedan, podjednako kreativan da ulepša svako sledeće slušanje, Ili navede da ponovno slušanje odbačenog bude interesantnije. Eto u našoj maloj komuni je jedan takav razlog album dvojca, koji nastavlja drugovanje iz detinjstva. Ako su nas Hood, July Skies i britansko-ladanjsko okruzenje gurali u zadovoljstvo, onda su za to i Phelan I Sheppard adekvatni vodici cak i do fantazmagoricnijih predela. Ono što je nekome  sumorna opservacija, uz nekoliko melanholicnih intervencija deluje kao ukusni namaz za posivele svakodnevice.
Ponekada deluju kao odraz Piano Magic u peskiranom staklu. Uzori su verovatno isti, ali im muzika više nagovestava. Ako su željenu prošlost i eteričnot PM u jednom momentu prislonili na 4AD, Keiron Phelan i David Sheppard su uz mogadonski eho uticaj sedamdesetih, raširili i saradnjom sa ljudima iz devedesetihih. Imaju oni još jedan alias - State River Widening sa tri albuma iza sebe. Usput, Sheppard je sarađivao sa Creation legendom Peterom Astorom (Weather Prophets, Loft), pisao knjigu o Brianu Enou, a bio je i član Balloon, koji je jedno vreme delio i etiketu  (Dedicated) sa Cranes i Spiritualized.
Podjednako zanimljiva je i lista saradnika. Svirac i ko-producent Guy Fixsen, jedno od apostolskih imena "indie-scene" početkom 90-ih i čovek koji je sa Laika svirao u Beogradu ( poznat i iz Moonshake i mnogih producentskih kredita na nezavisnim izdanjima), pa Josh Hillman ,član Willard Grant Conspiracy ( isto svirali u Beogradu). Posebno pozitivno brojanje ide za Ines Naranjo, koja je glasom dodatno otoplila nekoliko naslova. 







Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.