Укупно приказа странице

субота, 7. март 2015.

ENDE SHNEAFLIET - The Trumpett Years 1981 – 1985 ( Vinyl On Demand 2014 )



Koliko nas je internet obezglavio silinom ponude, toliko nam je i pomogao širinom ponude. Nepodnošljiva lakoća dinamizma, po nahodjenju i izboru. Dva koraka nazad - jedan i po napred. I/li. Dva koraka napred - jedan i po nazad.  
Polupuna čaša i slučaj za obradu je retrospektiva holandskog benda sa početka osamdesetih Ende Shneafliet. Da sam ih onomad čuo, nisam najsigurniji šta bi izmedju nas bilo, ovako sa distance od tri+ decenije, legat ovih ljudi mi je podsticajan. Ende Shneafliet su skupina koja poznaje mnoga nasledja iz prošlosti. U konverzaciji i ovladavanju materije sa njima učestvuju i punk i new wave i kraut i dub i dub disco i psychedelia i kabare i Moroder i  industrial i prog rok i cheesy sintetizatori  i Ralphnasledje. A sada ih recimo, svrstavaju u nastrojene minimal wave/u.
Štagod i kako se već to zove, ES zvuče različito, a uglavnom slično. Deo razumevanja te vitalnosti je verovatno u tome što je bend od petorice članova, u studiju većma koristio maksimum trojicu, u koliko god da je matematika dozvoljavala kombinacija. Zato im ponuda podseća na listanje kataloga ili enciklopedije od koje se ponekad autori udaljuju i sa strane sve kibicuju. Možebiti percepirano i kao bonus artistički akt.
Nostalgija za tim vremenima i zaboravljeno iščekivanje sledeće i sledeće pesme umesto skipovanja, dodaju još pozitivnih brojanje, tako da je čaša više od pola puna. Elem, ne bih se usudio da ovaj box set nazovem moćnim, ali iz njega izlazi svakako dobra zabava.
















Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.