Укупно приказа странице

субота, 1. јул 2023.

bdrmm – I Don’t Know ( Rock Action 2023)


bdrmm su bend iz Leedsa/ Hulla, a svoj drugi album su snimili za škotsku etiketu Rock Action koja vodi do značajnih Mogwai! Ne mogu da verujem da samo to nije činjenica koja može da razbukti znatiželju. Elem, bdrmm  su bili na turneji sa Mogwai i legenda kaže da ih je Stuart Braithwaite u poprilično veselom stanju nagovarao da udju u roster etikete, a oni nisu ni sami znali da li je to ozbiljna ponuda ili trenutno ushićenje Mogwai gitariste. Srecom, ponuda je bila ozbiljna i kao rezultat imamo sjajan album I Don’t Know. Neki bi na brzinu sve ovo tagovali kao shoegaze(plus debi za shoegaze etiketu Sonic Cathedral), ali dobro se sećam prvog talasa I fantastičnih ploča, I zato moram da kažem da bdrmm nisu fotokopija svih tih dešavanja, već shoegaze masivno koriste da bi nadgradili svoju viziju rok muzike.

Kao svoje uzore iz raznih izjava navode stereotipe koji su vezani za shoegaze I tadašnja dešavanja kao što su Slowdive, Kitchens of Distinction, Cocteau Twins, Curve ali I nešto ozbiljnije evergreen inspiracije  kao što su Erik Satie, Steve Reich ili Neu! I sve to vešto I zanimljivo kombinuju na ovom izdanju koje kao bonus I nagradu ne radi na prvu loptu, vec svakim novim slušanjem skida veo sa materijala I zaista ne znam (I Don’t Know!) zašto se tome jednostavno ne prepustiti. Bez mnogo mozganja. Nek monkey mind radi svoje!

Negde na ličnom nivou, shoegaze revival mi nije toliko puno značio koliko inicijalni momentum i pokret, a kolekcionar sam i osvedoceni fan, zato mi je ova varijanta pravo osveženje i zabava i inspiracija. Zato mislim da sve ovo ne treba shvatiti drugačije nego kao podsticaj koji će vremenom prerasti u rutinu u bežanje od rutine.

 

https://bdrmm.bandcamp.com/album/i-dont-know

https://rockaction.scot/products/i-dont-know








Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.