Укупно приказа странице

недеља, 14. јул 2024.

Daniel Land – Lemon Boy ( 2024)




Daniel Land  ( nije nepoznat na ovim stranicama uz svoj band The Modern Painters ) ie Lemon Boy EP, napravio kao neku vrstu zahvalnice fanovima koji su kupili i podržali njegov album ”Out of Season “ I delio ga je po koncertima, ili kako se ko već snašao, najsigurnije je bilo preko Bandcampa. Plus frei download.

Za one koji ne znaju Daniel Land jako dobro balansira od popa sa početka osamdesetih, preko dreampop i shoegaze obrazaca ( meni su omiljeni delovi kada razvuče gitare kao na Slowdive debiju ) pa do čeprkanju po nasledstvu rok i pop tradicije. I sve to krajne ozbiljno, bez trunke banalnosti. Imena bi mogla da se nižu i redjaju, ali svakako će oni koji ga još ne znaju biti iznenadjeni,a ima nešto u samootkrivanju pa se nadam da će biti zainteresovanih. Ne pada svaki dan ovako nešto sa neba.

 Rekoh, ovaj EP je u stvari appendix već navedenog albuma ‘Out of Season” koji preporučujem, ali ga neću secirati. Trenutno mi ovaj intermezzo vise leži i popunjava vreme dok osmišljavam neko naredno vreme. Daniel Land, čovek koji je već trebao da bude u beležnicama fanova odavno, pogotovo sto je iz Manchestera koji je oduvek bio blagonaklon prema svojim talentima, ali izgleda i tamo da su moderna vremena umešala prste i metnula u zapećak nešto sto je svetu obećavalo bolja sedišta na putovanju.. Možda se zato trudi da kaze da je iz Londona. Kako god, Daniel Land, jedno od imena visoko kotiranih ovde.

https://danielland.bandcamp.com/album/lemon-boy-ep























Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.