Укупно приказа странице

понедељак, 22. јул 2024.

Skee Mask – Resort ( Ilian Tape 2024)


Nekad davno, pisao sam o  SCNTST-u. Isti čovek je u pitanju kada se spominje Skee Mask. Imao je pesmu Basinski Cover i tu je priča za mene bila gotova i usvojena. Upotrebiću isti izraz kao tada, ovaj junoša iz okoline Minhena je  nedavno izdao album Resort gde je kao putujući trgovac uvalio i smešao  gomilu stvari ( techno, dub,house. ambient, IDM) pa dobio idealni koktel za ovo leto koji svira dok se knjige čitaju, šeta, leškari ili bilo šta drugo. Radi i meša unutrašnju hemiju u stvarnom svetu, makar bio i eskapizam kao nametnut mehanizam odbrane.

Ali ovo ni u jednom momentu nije muzika za pozadinu. Njene aplikacije rade diskretno u pozadini, popravljaju raspoloženje, balansiraju tonus, on se neće podići preko mere. niti da ode u minus.  Inteligentna i nadahnjujuća muzika, ne baš tipična za ono što inače slušam. Zato je I više vrednujem, nesumnjivo. Neke stvari nas posle nekad vremena same pronadju i podsete nas da smo ih neopravdano zapostavili.. Ovo je jedan takav slučaj.

Sjajna ploča za mnoge, cak i one koji odmahinju da nisu za to. Zaista to mislim, bez obzira na ukus i ono što se preferira. Gard dole,  misli napolje iz glave.

https://iliantape.bandcamp.com/album/itlp19-resort








 

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.