Укупно приказа странице

петак, 26. јул 2024.

VA – From Punk to Ultra : The Plurex Story ( Modern Harmonic 2024 )


Nizozemska (Holandska je sada vec zabranjena) kompilacija koja pokriva delovanje etikete Plurex iz Amsterdama od 1978. pa kroz osamdesete. Apsolutne zvezde su Minny Pops koji su kasnije slavu stekli saradjivajuci sa Factory iz Manchestera i mogu da se pohvale da im je Martin Hannett pomagao da osmisle kroz produkciju svoje ploce.

Ostali bendovi prisutni na sempleru su idealan materijal za istrazivanje, posto su se kroz ideje i muziku trudili da primene, unaprede, razrade, prilagode neke ideje svojih uzora preko Kanala i Okeana. Ima tu svega i svacega, ne u losem smislu, naprotiv! I ovaj post je cist info, nikakva recenzija ili trazenje slicnosti vec samo namigivanje u svrhu da se da ideja za odvajanje vremena u potrazi za necim novim, starim koliko i nase bavljenje slusanjem muzike. Dobro, nesto mladje!

Link za Bandcamp je postavljen, i za par spotova, pa neka svako trazi i otkriva za sebe. Idealna prilika za kreativno preslusavanje. U pokusaju da se vrati smisao slusanju muzike u ovo vreme koje nam je vec oduzelo dosta smisla. Na neke najneverovatnije nacine. Vreme za antidote je uvek dobrodoslo  za one koji imaju vremena I nemaju izgovore!

 

https://sundazedmusic.bandcamp.com/album/from-punk-to-ultra-the-plurex-story















Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.