Укупно приказа странице

четвртак, 18. јул 2024.

Kee Avil – Spine ( Constellation 2024 )


Kee Avil je za Spine album dobila pregršt pohvala, verovatno ni sama ne zna da ih sve nabroji. Album of The Day, Album of the Week I to sve od kredibilnih ljudi I cenjenih časopisa. Njena muzika nije nešto što će da razveseli, svedena je I minimalna, ali ako uhvati u vrtlog I zakači se, nema  lakog izbavljenja.Album je izdala sjajna  Constallation etiketa, sto bi mnogima bilo dovoljno, ali Kee Avil moram da kažem da  nema veze sa bendovima tipa GY!BE I slicno.

Kee nam daje skice, kosture pesama I ispovedi  I preko njih opservira bez puno pomagala ono sto je muči ili ima potrebu da nekome došapne. A taj šapat ume da dosegne jačinu krika ili vriska označenog boldovanim slovima.Koji odzvanja I posle zadnje rilne.  U želji da opišu Spine korišceni su tagovi I za post punk I folk I post industrial, ja lično ne bih umeo da opišem ovu ploču I drago mi je zbog toga, Ne zelim da upadnem u zamku da svedem nečiji život na nalepnicu.. Sem da kažem  je sjajna I bez ikakvog suvišnog balasta koji će da smeta, da zahteva potpunu pažnju, možebiti I empatiju. Neko je spomenuo PJ Harvey I njen debi, a ova Montrealka I njena gitara bi mogla da to pokrene u nekom drugom, danas nepostojećem svetu, postavljenom na nekim savremenijim osnovama.

Njen svet, sudeci po ovoj ploči nije zona komfora, ali nekad smo jurili I tražili ovakva izdanja. I znali smo da smo živi I osetljivi.  Zašto to ne bilo moglo I sada ,protok vremena može samo da pomogne,. Constellation je opet uspeo I izneo drugačije I kontra od struje I hvala im na tome. Jedan od najboljih albuma u prvoj polovini godine!

https://cstrecords.com/en-int/products/cst178-kee-avil-spine

https://keeavil.bandcamp.com/album/spine




















Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.