Укупно приказа странице

уторак, 30. јул 2024.

Shop Assistants – Will Anything Happen ( Deluxe Edition - Chrysalis Records 2024 )

 


Imao sam neke Shop Assistant singlove svojevremeno-  Safety Net, I Don t Want to be Your Friend , debi album naravno!

Band iz Skotske, povezivan sa C86 gibanjima. a bandovi sa visoravni su uvek imali sjajne melodije, zamumuljene i zavijene u zagonetke ponekad ( Associates, Cocteau Twins, rani JAMC), nekad toliko očite da su odmah bacale u kovitlac ( Simple Minds ) ali su uvek bile tu.

Shop Assistants su čedo Davida Keegana, čoveka koji je zaljubljenik u bicikle ( jos jedno pozitivno brojanje ), a posle je bio u neizbežnim Pastels, tamo je zamenio običaj ispijanja čaja sa kafom, po sopstvenom priznanju. Ta ordinarnost je nekada bila veoma cenjena.

 Swell Maps, Television Personalities, Blue Orchids i Altered Images su bili bandovi koji  su pumpali njegov balon iz koga je rešio da iskoči i konačno proba nešto sam. Polako je skupljao ljude, snimali su pesme, imali podršku ( John Peel, JAMC) doživljavali razočaranja (odbijanje Rough Trade zbog The Smiths bahanalija sa parama, nemogućnost da snimaju u legendarnom Palladiumu zato sto su The Blue Nile tražili taj konačni savršeni ton), ali ih voljni momenat nije napuštao. Na nagovor Geoffa Travisa ( glavesine Rough Tradea) snimali su za Blue Guitar etiketu koja je bila podružnica Chrysalisa , za 53rd and 3rd koja je bila njihova etiketa da ne bi molili ikoga, etc.etc…Bilo je šarma u tom snalaženju i neodustajanju.

Da skratim priču, ova kolekcija zvuci i dalje  kao rikošet. Sve puca naokolo, ako ste bili vezani za ta vremena. Ja jesam i prijalo mi je. Nekako me je podsećalo na rane punk bandove koji su uz brzinu imale pesme koje su mogle da se pevaju i da ostanu da zuje u glavi. Shop Assistants su bili takav band. Muzika se zakomplikovala sad, nigde melodije niti linije koja može da se sledi, nigde ni brzine, sve nakakva preskakanja I uživanje u opštoj nemoći.. Nigde nekog eksplicitnog roka da sumiram. Sve je natakareno veštački i krade sa svih strana. 

Ovo je jednostavno, a najjednostavnije stvari jesu najbolje i lako popunjavaju prostor koji je iz nas isisan.Kvalitetno. Za oko sat vreme, rezervoari su puni. A album, bonusi i ostale stvari garantuju zabavu i nevredjanje inteligencije. Kada se vrati samopoštovanje i poštovanje publike podici ce se i kvalitet.

https://en.wikipedia.org/wiki/Shop_Assistants

https://www.discogs.com/artist/243274-Shop-Assistants







Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.