Укупно приказа странице

среда, 10. јул 2024.

Dirty Three – Love Changes Everything ( Drag City, Bella Union 2024)


Warren Ellis je jedan od najvećih radoholika na planeti. čovek piše knjige, snima skoro svakih nekoliko meseci neki novi soundtrack sa Nickom Caveom, a sa istim je trenutno pokretačka snaga Bad Seedsa. I rešio je da izgleda jurodivo, možda pored Nikolasa naprosto moraš da budeš takav.Razlaže sebe na svakakve načine.  Nisu ni ostala dva člana benda ( Jim White I Mick Turner) ništa manje aktivni i manje važni, samo nisu toliko eksponirani, izdaju solo albume, kolaboracije i baš su skoro izašle neke umnožene ponude, ali ono što je najbitnije je nakon pauze od desetak godina novi album Dirty Three.

Muzika Dirty Three je rušenje rutine modusom ”uoči razliku” i moj korespodent je to skoro nenamerno potvrdio. “Skoro, pa isto, ali opet nije !” Da bi kasnije još dodao da mu deluju skroz sveže i da je otkrio nekoliko novih, dragocenih stvari. I kaže-bubnjar sve tamo diriguje i usmerava !!

I sam Warren, glagoljiv kakav ume da bude je rekao da im je trebalo 30 godina da snime ovakvu ploču. Malo štrcnuto od svake koju su uradili solo ili grupno je utkano na ovaj ili onaj način i ima intrigantnih pasaža, deluje optimistički i uprkos instrumentalnoj orijentaciji benda i raznim etiketama koje im lepe - ne deluje zamarajuće ni dosadno. To važi samo za one koje imaju predrasude prema ovakvoj muzici. Mislim da Dirty Three to ni ne interesuje i da sve to posmatraju sa vidljivim kikotom.

Album je podeljen u šest delova koji imaju isti predznak kao i naslov ploče “ Love Changes Everything” i svaka  celina njima znaci više , em im je logičnija nego da mi sada kontempliramo i igramo oko arhitekture . Nije to ni smisao. Zato -à Press and Play!

Ovakvi albumi se prave iz ljubavi, a verovatno je pravi nacin da se tako i slušaju. Dirty Three – jedna od dragocenijih tajni , takva da je mozda i šteta javno je obznaniti i vući za rukav.

 Ljubav menja sve, ali ne treba baš uvek sve o njoj (iz)reći!

https://dirtythree.bandcamp.com/album/love-changes-everything










Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.