Укупно приказа странице

понедељак, 14. јул 2014.

THE CYCLIST CONSPIRACY – BLOOD OF THE LAMB (2014 )











Možebiti da treći singl arhivatora i arheologa The Cyclist Conspiracy - Blood Of The Lamb – obrazlaže ne baš opisivanu avanturu Don Kihota kroz ikonoklastiju Vizantije u režiji Sergeia Parajanova. Ili Alejandra Jodorowskog? Nisam više (tako) siguran !?


Nakon rembetike Oi Manges Den Yparxoun (uz glas Kyria Katerine)  Blood Of The Lamb  nastavlja ono što je počeo debi Virility.  Ovaj put fluidnosti menjaju iscepkani kadrovi; liniju pa razradu -  tenzije pre osvrtanja . Uz gitare specifične težine (kao one pravljene za početka krauta i proga) i ženski hor (koji ne peva reči)  pojačanje za rolanje i pedaliranje kroz etapu prašine, jarkog sunca i suvog vazduha je dobošarenje u nikad prežaljenom tehnikoloru.



I kroz prethodne zapise je The Cyclist Conspiracy tražio energiju i milost pesme. One, koja mu (na)kratko daje ono što svetu nedostaje. I uz koju se bori  protiv dosade i čemera egzistencije. Na kratko, ne samo zato sto borbi kraja nikad nema, već što ne želi da gubi vreme ili zastrani. Okrenut prema svetlosti, traži i po cenu smrskanih snova kroz glib i mulj tadašnje ideologije i religije. Sada kada se voda povukla, poluspuštenog štita i gologlav, odjedared konstatuje da nije morao da ide toliko unazad. Današnji mulj I glib jesu isti.


1 коментар:

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.