Укупно приказа странице

понедељак, 27. јануар 2014.

Zen freak roditelj


Micha Acher, basista benda Notwist, ponekad svira trubu u Dixie Stompers, diksi bendu svog oca, službenika pred penzijom. I zatrebaju Michi pare da kupi ćerki cipele.


Pozvao ga otac da sviraju “tezgu“. Taman mu dobro došla prilika da zaradi pare za cipele. I pred sami "gig", svirku ispred robne kuće Hertie, zovu ga iz Vodafonea. Nude 750.000 evra za korišćenje Notwistove pesme "One with the freaks" u najnovijoj reklamnoj kampanji. On ponudu glatko odbija. I neposredno poslije nastupa sa Dixie bendom, zovu opet iz Vodafona i dižu ponudu. Opet odbija i odlazi u prodavnicu da kupi ćerki cipele.


Nekoliko godina stara priča. Malo sam razmišljao i zaključio da je u stvari i duhovna i duboko religiozna, moglo bi se reći, zen priča. Mogli su članovi Notwista njima da obezbijede i penziju i lagodan život. Novu publiku, kompletan studio, što kazeš. ali negdje u tom periodu, da li prije, dali poslije ove priče, kombijem su se zabili u kamion na autoputu. Sreća nije bila puna brzina. Zen freakovi.


Njihov menadžer se žali na njihov nedostatak smisla za biznis, a Michu muči to što puno griješi na koncertima Notwista.


http://www.sueddeutsche.de/kultur/auf-tour-mit-den-acher-bruedern-punk-mit-insekten-1.422272-2 - evo i teksta. Tu još stoji da je reklama već bila snimljena i da su ovi iz Vodafona samo tražili informaciju kome da uplate pare. Micha im rekao da se stvar ne uklapa i odjebao ih.


Da i padala je kisa, pa je upravo zbog toga morao da kupi ćerki nove cipele. I u momentu kad mu je menadžer diksi kapele ponudio cešalj da nešto uradi sa razbarušenom kosom, zazvonio je telefon. Prvi put.







2 коментара:

  1. dobra priča, dobar pripovedač :-) ... možda je zaista tako i bilo, ali meni deluje kao urbana legenda. nikad čuo ni za tipa, ni za bend ... istina, mene gitrarski, alternativni, ili kakav već rock odavno više i ne interesuje.

    nego, ajd ti lepo ova slovca oboj u belo, mora čovek da markira tekst da bi ga pročitao. pogubićemo oči! O:)

    ОдговориИзбриши
  2. Pa jeste urbana legenda, već dosta godina, a nije ni losa reklama... Ni ja sam ne znam sta da mislim

    ОдговориИзбриши

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.