Укупно приказа странице

уторак, 28. октобар 2014.

Benjamin Finger – Mood Chaser (Digitalis, cassette 2014)

Definisati Benjamina Fingera i njegov muzički izraz je zabavan, ali ne i  jedan od lakših poslova. Enigmatičan? Žanrovski promiskuitetan? Eklektičan? Da, ali sve su to nepotpuni termini koji igraju na sigurno i distancirani su od živahnih reakcija koje njegove ploče provociraju. Na albumima koje prilično često i brzo izbacuje, Finger marljivo u detalje sprovodi svoju volju punu elektronikeneoklasicizmaambijenta I field recordingsa. Nekad svega toga ima i na jednoj ploči. Ne mogu iz glave da se setim da li toga svezajedno ima i u zasebnim pesmama? Možebiti!
Čak i kada radi nešto blisko ikakvoj definiciji, uvek je to pored glavne struje sa nekakvom distorziranom slikom. Naravno, ništa u tim poduhvatima nije neprohodno, napadno zagušujuce i tegobno za slušanje. Njegov rad ima privlačnu jurodivost i vedru energiju koja prija i u razmeni različitih raspoloženja.
Dakle, Benjamin Finger  ima puno pravo da novi album nazove Mood Chaser! Nego šta! I zbog legata i zbog sadržaja novog albuma. Opet za novu etiketu, ovaj put je to kultna američka Digitalis za koju sluša sjajni Brad Rose (Charlatan, North Sea, Altar Eagle…  koji se uz diskografsko kasetno mecenarstvo ovde pobrinuo i za artwork. Mood Chaser, zbog pojačanog dejstva potenciometra za elektroniku ume da podseti na matični Fingerov bend Beneva Vs.Clark Nova, čak  podjednakije u odnosu na dosadašnje  Fingerove solo albume. Celina daje utisak jednog izvrnutog  DJ seta koji je Finger upriličio na bleštavom horizontu sa koga puca pogled na hipnogogiju. Do koje se može opuštajuće terasasto i kroz kaskade, ali se uvek  i može odustati od nje. Shodno ličnom vademecumu, još jedan ultrazabavan BF muzički norveški sto, pun sirove hrane i vitamina.


Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.