Укупно приказа странице

недеља, 19. октобар 2014.

Camera – Remember When I Was Carbon Dioxide (Bureau B 2014 )










Camera - znani u Germaniji i  posebno  berlinskom distriktu kao Krautrock Gerila -  su 3 (drei) cool berlinska rok  frajera koji, ne samo da su slušali  Neu!  i Kraftwerk, nego su skoro i muzicirali  sa Michaelom Rotherom.


Šta i KakoGod  bilo, utvrdjivanje i definisanje čvršće, jasne I jedinstvene istine o tom periodu nemačke muzike, za njih nije ono najvažnije . i uz očite preuzete  strasti, nisu ničiji dvojnici. Ponašaju se kao da je tlo ekozone koje održavaju i iz koje ubiru  hranu u najmanju ruku polupropustljivo. Tako shvatam u njihovoj miksturi i  zrnca zemlje  new waveapost rockamath rocka, čak I presovane pupoljke riffova kojim bi T.Rex vozili svoje pesme



Najzad i opet, sve za hamburšku Bureau B etiketu koja čini da se na jednom mestu okupi mnogo  vrednog iz sedme decenije prošlog veka (samo neki - Karl Bartos, Cluster, Moebius, Roedelius, Faust.. ), osme  decenije prošlog veka (samo neki - Der PLan, Pyrolator, Gudrun Gut… ) i   sa staronovim snagama i aktuelnim kombinacijama (samo neki –  Tarwater, Schneider TM, Automat, Ziguri…  krenu u vaspostavljanje – nove starmale uzbudljive scene koja ima mnogo života da živi. Svaki dan.





Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.