Укупно приказа странице

недеља, 17. децембар 2017.

Arhiva : Money - Shadow Of Heaven (Bella Union 2013)



Konstantu mančesterskih bendova koje zloupotrebljava hajp muzičke štampe mogli bi da nastave Money. Mnogo im toga ide u korist. Upražnjeni prostor, harizmatični lider u najavi, ugovor sa nezavisnom etiketom, naravno muzika --> materijal bogomdan kada nema bendova koji mogu da imaju i jare & pare, mejnstrim & nezavisnu i publiku & kritiku. Plus, nije nemoguće anticipirati Money za par godina u najšarolikijim kontekstima i neumoljivo odricanje hard/core fanova koji ne mogu(zele) da ih (is)prate. Da l' će sve to dostići ili ostati na statusu bendova sa zatvorenom bazom, kao sto su, recimo nekad bili Puressence, (ne)strpljenje će da pokaže.

Momenat koji mi je odvojio pažnju za Money je pesma A Letter To Yesterday. Čuo sam bend koji ne može da odluči da l' će da zasvira Atmosphere (Joy Division) ili Stolen Property (The Triffids), a onda u hipu prelazi u nešto za šta bi wannabe nobelovac Bono Vox i njegova sabraća iz istog zlokobnog kruga besmisla (neka id predvode Coldplay) dali mnogo čekova da mogu slično da spajaju slike sa tonovima. 

Money imaju potencijal da se kreću uz popularnost i globalnu raspoznatljivost, a opet dovoljno daleko od (nevoljno spomenutih) Coldplay i sličnih vasarskih telala koji tupe intelektualni i artistički potencijal konzumenata. Money ( jos uvek )ima i poetiku i autentično pripada pop kulturi. Ako ovo nije dovoljna vredna preporuka, komentar sa jutjuba je Money opisao kao bend u kome se susreću Verve ( iz Storm in Heaven perioda ) i Sigur Ros. Ko ne veruje, tu je So Long (GodisDead)










Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.