Укупно приказа странице

среда, 17. јануар 2018.

The Music of the Secret Society That Owns Belgrade (Inverted Spectrum Records 2018 )





Işık Sarıhan se onomad zaglavio u Serbistanu u nekropoli, slušao i gledao muziku i naposletku imao dobre pomagače da sastavi dobru kompilaciju. Sve je za slušanje digitalno pripremila turska Inverted Spectrum Records etiketa, a info i pojedinačni artistički linkovi se mogu pronaći na Bandcamp stranici kompilacije, koja je uzgred i fraj za download.

Na njoj se dešava mnogo toga, svetovi se otvaraju i entropično sudaraju gde stignu, donose znatiželju  i razonodu.

Počinje balkansko KUDirano uprljanim surfom Moussaka, a završava je Ђани Друид za kojim Laibach mora da posegne ako umesto u Koreji kredibiltet bude tražio na Ibarskoj.

Sledeći su grčki uticaji koji variraju u zavisnosti kakvu mehanu preferirate i sa koliko promila u nju ulazite (Hotel Makedonija, Dunavski Buzukije).

The Cyclist Conspiracy i vivliotekarska glasolalija mega psihodelika Virility, benda koji ima najviše postova na blogu. Da je negde, bend bi možebiti bio mamipipara za razne menažere i trabante. Zato mi je i drago što su zbog samovaspostavljenog artizma ovde, ali mi nije drago što nemaju šansu da snimaju i nude dobra na regularnijoj bazi.

Nedohvatljivi za definiciju Bicikl prete zaustavljanju kompilacije dok se broj ne izvrti jedno polovinu od tucet puta.

Trešteno neobuzdani Crno Dete se dvoume izmedju nju vejva i no vejva- na Morricone Shadows način. Uslovno rečeno.

Lenhart Tapes Orchestra u sličnoj je dilemi samo sa metalize post punk gitarama. Nisam fan pcovanja i korišćenja verbalnih banalnosti kao dosetke u muzici, ali instrumentalni deo ( u skladbivažniji? manje važniji? ) je paklen i uzbudljiv. Lenhart ima svoj svet i jos mi je u sećanju veče kada je sa Fenneszom I Blixom Bargeldom delio binu, brljanje organizatora kroz ping-pong šetnju sa početka na kraj. Jednostavno sam morao da odem pre nastupa i jako mi je žao zbog toga.

Mangulica FM referiše kako bi obrada morala da da zvuči ili neko je iz okolice primetio ne sme da zvuči. Svejedno je uz ishod , a to je definitivna verzija ove pesme.

Fragment sentiš meditacije i Transkatarza, za koje nakon čitanja info-a, vidim da imaju veze i sa Dunavskim Buzukijem.

Za slučajnog prolaznika, kompilacija je opravdala vatanje za rukav i to već nakon jednog-dva opuštena slušanja bez dumanja.






Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.