Укупно приказа странице

уторак, 16. јануар 2024.

Alaskan Tapes – Who Tends A Garden ( Nettwerk Music Group 2023)


Medju instrumentima za snimanje ovog albuma se nabrajaju Bela Buka ( White Noise ) i Insekti.  Kanadjanin Braddy Kendall nije novak u ovom poslu, snimio je pre ovoga više od  pola tuceta albuma ( da budem precizan ovo je sedmi), a neki koje sam čuo ranije su u ovom hroničnom deficitu vremena pomogli da album čujem više puta u razredjenim i/li produženim vremenskim intervalima.

Inspiraciju je kaže našao u knjizi koju je napisala Louise Seymour Jones (Who Loves A Garden ) 1935. I koja ga je inspirisala na meditaciju o baštama. Instrumentima je kombinovao razne stvari-i ambient i neoklasicizam i sve što neko podrazumeva pod tim..Ima ovde klasičnih piano komada, hipnogogičkih prevoja, ambijentalnih snohvatica… I sve klizi u komadu kao onomad pre COVIDa.

Brady se inače potapao ranije kao bubnjar u metal i drum and bass vodama, dok nije izronio blizu ovog stadijuma. Zvučni sinemaskop za nekoga i rastegljiva panorama za drugoga, kada se sklope mogu dati razne varijacije na baštu. Neko bi o tome pričao, neko opet pravi muziku. U ovo vreme godine ( album je izašao prosle godine baš  negde u ovo vreme ) ova muzika ume da bude baš delotvorna.

https://alaskantapes.bandcamp.com/album/who-tends-a-garden

https://alaskantapes.com/













Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.