Укупно приказа странице

недеља, 7. јануар 2024.

Various Artists - Autonomy - The Productions of Martin Rushent (Ace Records 2023)

 


Nekad, skoro pa davno su se očekivanja od nekih bendova i ploča podizala i najavom producen(a)ta albuma. Nekoliko imena je cirkulisalo i maltene su smatrani za povremene članove benda i moglo se naslutititi kako će nesto zvučati. Nije tada bilo interneta, informacije su nekad stizale zajedno sa pločama, nekad možda pre.. Muzika je tada drugačije svetlela i uticala naokolo, I mnoge stvari su uz nju ulepšavale svet. Skoro sam u nekoj knjizi citao o Rushentovoj produkciji nekog albuma , ali ne mogu da se setim kojoj I kako se bend žalio da se bas nije uskladio sa njima. Začudilo me, posto je njegovo ime bilo na većini ploča koje smo slušali,  mirisali,satima gledali, okretali iz ruke u ruku i pamtili bukvalno sve te podatke ispisane na omotima vinila. čovek je producirao Black and White od Stranglersa i čitava priča je već ovde mogla da ima zaključak s obzirom kako i koliko je ta ploča oblikovala ex Yu scenu!

Rushent je počeo kao saradnik Tonyja Viscontija, Radio je kao inžinjer zvuka i učio zanat na pločama Yes, Emerson, Lake and Palmer ali je slavu stekao kao producent pank i nju vejv bendova. Dovoljno je pogledati listu umetnika sa ove kompilacije i sve će biti jasno. Stranglers, Members, Buzzcocks, Human League, 999, XTX, Rezillos, Generation X, Associates… Kao trivia će ostati podatak da je u jednom momentu radio i demo snimke za Joy Division.

Kada je taj talas prošao i kada se ustrojstvo u diskografiji promenilo radio je sa artistima kao sto su The Pipettes, Hazel O Connor, Carlom Baratom (Libertines) etc. Ostaće upamćen da mu je najveći uspeh bila produkcija albuma Human League - Dare sa kojom je postigao skoro planetarni uspeh. Umro je 2011.

 

https://en.wikipedia.org/wiki/Martin_Rushent

https://superdeluxeedition.com/news/autonomy-the-productions-of-martin-rushent/


















Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.