Укупно приказа странице

недеља, 4. фебруар 2024.

The 3 Clubmen -The 3 Clubmen EP (Burning Shed 2023)

 


Andy Partridge je jedan od najcenjenijih autora koji su oblikovali punk/new wave scenu. Njegova vestina komponovanja jeste bila unikatna, spajao je nesto sto je u to vreme bilo neobicno i novo, za neke tvrdokorne mozebiti i neprihvatljivo - zarazne pop melodije sa neobicnim strukturama koje su raskidale rokenrol obrasce kojima su bili skloni neki prvoborci.Ubacivao je uticaje koji su bili van uniformisanosti  i u svakom slucaju bio svoj. XTC je(ste) bio jedinstven bend. To se danas sa ove daljine jos bolje vidi. Da nije bilo benda u kojem je bio aktivan, mozda  pola scene i diskografije nase negdasnje drzave ne bi postojalo, ne bi sve zvucalo kako je zvucalo. To nije neka tajna.  XTC su imali sve preduslove da postanu veliki bend, cak da udju u mejnstrim bez prodavanja I kompromisa, ali Partridge i ekipa iz benda  \su grabili napred bez osvrtanja.

Mnogi su van XTC prepoznavali u Partridgeu coveka u koga su imali poverenja i prepoznali da je bio sklon najneobicnijim kolaboracijama ( The Residents, Harold Budd ). Negde od pola karijere  XTC su se iskljucili, rizikujuci da izgube sledbenistvo koje je pomalo bilo I ograniceno zanrom kome su nominalno pripadali, ali su zadrzali slobodu. Karijera benda je okoncana zbog nemuzickih razloga, ali je legat ostao da se iznova otkriv sa zapazanjem novih nijansi.

Ubacujemo u rikverc , I evo nas u 2023. gde Partridge posle zillion kolaboracija uz pomoc Stua Rowea (koji je saradjivao sa Shriekback, Future Sound of London, Peterom Blegvadom ) i Jen Olive (koja je uz svoju solo karijeru aktivno pravila muziku za American Film Institute ) pod imenom The 3 Clubmen nudi istoimeni EP. Da ne bude zabune, njihov project postoji od onomad,  ovo je samo skorasnji materija koji su ponudili na uvid.

Sebe opisuju kao slikare koji nabacuju boje na platno, svako zasebno, zatim to neko vreme ostave I onda pocnu da ih uoblicavaju. Rezultat je da ova muzika nema opisa, ne zato sto je opskurna vec  vesto bezi od kategorizacije. Ima ovde  I pop pasaza I prigusene psihodelije I nagovestaja da ovi ljudi mogu da krenu u neke ozbiljnije vode, ali kako kazu humor im je jako vazna stvar I resili su da tu zastanu dokle god im je zabavno u slikanju tonova.  EP nama konzumentima ne nudi ekstaticnost, vise hranu za razmisljanje uz osmeh. Nekad I utociste od predvidivosti I sigurnosti koje nam nude favoriti. Ako neko trazi jak udarac koji ce da ga baci ili uzdrma, neka ga ne ocekuju, ali ce zauzvrat dobiti emociju koja ce mu spustati tonus I pomoci da se oseca bolje u ovom naopacke postavljenom svetu. Bez ikakvih obaveza prema njima. The 3 Men Club ne dolaze sa mesta gde mi boravimo I ne zele da budu tu.  Nase je samo da odlucimo da li cemo da usetamo u njega I napravimo brejk od mnogo toga.

 

https://burningshed.com/the-3-clubmen_the-3-clubmen-ep_cd

https://burningshed.com/store/ape/artists-ape/andy-partridge

https://en.wikipedia.org/wiki/Andy_Partridge

https://www.jenolive.com/

https://www.sturowe.com/








Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.