Укупно приказа странице

недеља, 21. мај 2023.

Japancakes - Loveless (Darla, 2007)


Već kad sam kod covera tj. obrada, želim da kažem za  jedan prijatan koncept, u vezi sa Japancakes (skupina poštenih muzičara iz Atine, Gruzija, Zajednice Nezavisnih Država Amerike) i njihovo ophođenje, iščitavanje i blagonaklono "slovo po slovo" tumačenje za gigantski "Loveless", već za života legendarnih My Bloody Valentine, ansambla sa snagom koja se ne da baš lako izmeriti.

Samo (s)pominjanje MBV u sebi nosi previše vodene struje koja može da vas uskovitla i razbaca i raznese na mnoge strane. Čuo sam sijaset MBV obrada, previše kopiranja, mnogo pastiša, ali ovo ipak zvuči različito u odnosu na sve te realizacije. Kompletno instrumentalan, skroz melodičan i bez dimne zavese od distorzije, te samim tim i kristalno čist, ovaj album na momente zvuči i kao liberalniji muzak, što na kraju i postane jedan od glavnih kvaliteta. Ne tako vrhunski i vanzemaljski lociran u superlativima kao što su ga Darla i neke muzičke novine opisale (što, naravno, ne znači da nije jako dobar), ali sa dovoljno lucidno ozbiljne neozbiljnosti da može da posluži u pojedinim pravim trenucima, kao u jutarnjem ispijanju kafe kada originalni Loveless za manje uravnotežene i psiho-fizički neutrenirane može da isprodukuje previše adrenalina.

Danas sam baš pročitao da ustajanje na levu nogu daje dobru (povišenu) energetsku osnovu za dan. Japancakes su kućni savetnici za namerno ustajanje na desnu, kada hoćete da vam dan bude malo anesteziran, taman kol'ko treba.. 

https://japancakes.bandcamp.com/album/loveless




Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.