Укупно приказа странице

понедељак, 15. април 2024.

Billow Observatory – Soliton ( Felte 2024)


Delimični istorijat Billow Observatory se može naći u postu na ovom blogu na linku (https://valtazarzauberquelle.blogspot.com/2017/03/normal-0-false-false-false-en-us-x-none.htmlI) i ne bih da se ponavljam. U medjuvremenu je  ad-hoc saradnja prerasla u kreativnu igricu i prešla mnoge nivoe. Tako da danas imamo  učestalija izdanja, a kreativni izazovi su kreativniji i/li šareniji. Jonas Munk i Jason Kolb su sebi dopustili da puste ruku i obznane svoje najrazličitije uticaje koji jesu očiti u njihovim silnim nus projektima  ( Auburn Lull, Causa Sui, Limp, Chicago Odense Ensemble, Elias Munk Ensemble, London Odense Ensemble, Ulrich Schnauss, Jakob Scott, Rob Mazurek, etc, etc..).

Soliton je drugi EP u prilično kratkom vremenu i predstavlja dalju razradu muzike koja kao inicijalnu tačku uzima ambijentalne obrasce na koje kače uticaje( odjeci redukovanog glitcha, shoegaze isparenja) koje su godinama (ne)svesno upijali I sada nemaju potrebu da ih obuzdavaju vec ih isporučuju da bi oslobodili sebi prostor za nove iskorake.

Soliton nudi udobno uvaljivanje u komfor,mnozi pozitivne vibracije i samomotivaciju, ne skreće  u banalnost ili išbicarnje, toliko rašireno u današnjoj muzici. Svet jeste odlučio da muzika postane pozadina za mnoge trivijalnije stvari, sto se ovom dvojcu zasigurno ne dopada I zato I posle toliko vremena tvrdoglavo idu dalje. Jedna knjiga, sto tumačenja-> što tako ne bi bilo i za ovakve ploče. Nostalgija koja traži svoje mesto u  svetu, a svi dogadjaji  prisećanjem dobijaju neko novo značenje i  asociraju na drugačije boje I ukuse.

https://billowobservatory.bandcamp.com/album/soliton











Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.