Укупно приказа странице

петак, 5. април 2024.

Moufang –Czamanski – Recreational Kraut ( Source Records 2023)


Kolaboracija izmedju tehno muzicara Move D - ija i klasičnog kompozitora Jordana Czamanskija. Usput je do mene stigla informacija da je Move D (koji je jako popularan), saradjivao sa članovima FSK, kultnog nemačkog nju vejv benda koji je posle The Fall bio omiljeni band Johna Peela koji je FSK često zvao na sessione. Odmah sam osetio vanrednu naklonost. Old skul poštovanje!

 Recreational Kraut zvuči kao muzička kutija koja je navijena kao uvod u hipnogogiju. Ponekad opuštajuću beatless konstrukciju naruši upad dinamične uptempo ekskurzije, ali ne mari sve dok diže ugodjaj. Osnovni osećaj slušanja ove ploče je toplota i ušuškanost gde Fender klavir vodi glavnu reč skoro kao hipnogogički vibrafon, sto mnoge asocira iz nekog razloga na detinjstvo.

Album je sniman u Amsterdamu davne 2018 i 2019, ali se pojavio tek prošle godine. Ima ovde svačega  pozitivnog i inspirativnog. Skoro enciklopedijska šetnja, mešavina starog I novog  kroz razne stilove( dodatno ažurirane) kojima su bili okupirani stvaraoci (ambijent, tehno, pastoral…) . Kraut svakako u nekoj mutiranoj diskretno razbarušenoj verziji. Pomalo sakriven da dodatno razgrana sinapse.

Razrogačene oči I načuljene uši! Svako slušanje-novo slušanje!

https://www.discogs.com/release/26977199-Moufang-Czamanski-Recreational-Kraut

https://move-d.bandcamp.com/album/recreational-kraut






Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.