Укупно приказа странице

субота, 20. април 2024.

Gustaf – Package, Pt. 2 (Royal Mountain Records 2024)



Onomad, oko ovakvog benda bi se digao hajp u alternativnim krugovima, ali takva vremena su daleko iza nas. Danas tagovi kao no wave , NYC post punk/new wave ili obeležavanje bendova naslednika legata Talking Heads privlače uglavnom vremešne posvećenike koji ne žele da se odreknu svoje solitary party groover reputacije i koji ne žele da svoju ličnu utopiju predaju savremenom svetu bez iracionalne  borbe. Ima naravno i mladjih snaga, na svu sreću, ali utisak je da sve polako jenjava,

Gustaf ovde demonstriraju svoj muskularni rock (sa basom koji je uvek tu IZNAD i viče!) koji ne privlači mačo fanove, vec onaj rock koji razmrdava moždane vijuge na način koji je mozebiti instantan sinonim za NY scenu. Barem meni. Uostalom uzori Gustafa su i dan danas aktuelni i vreme ih nije zahrdjalo uopšte.

Package .Pt.2 je kao što ime kaže drugi onaj čuveni drugi difficult album koji je za mnoge, na sreću NE i za Gustaf pogolema stepenica. Gustaf su se dodatno presabrali i unapredili svoju viziju do tog nivoa da će isto kao pre skoro pola veka zaljubljenici u muziku i dalje istraživati i tražiti da iskopaju bendove kao što su oni. Niko ne zna kako će svet tada izgledati, rokenrol je već dovoljno izraubovan, ali nadajmo se da će opstati u  meri da I dalje nekom bude lučonoša. Ritmove post punk nasledja koje su kupili od James Chance pa do Lydie Lunch i mnogih za nas nepoznatih heroja, autsajdera i zaljubljenika će uvek naći nekog ko će traziti oslonac za dalje.U ovom momentu neka vrsta dinama koje proizvodi energiju za nastupajuće leto.

https://gustaf-nyc.bandcamp.com/album/package-pt-2















Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.