Укупно приказа странице

среда, 7. јун 2023.

Baltic Fleet - Baltic Fleet (Blow Up 2008)


Brighton/ac Paul Fleming, novac koji je zaradio špacirajući i svirajući svetom sa kombom iz Liverpoola intrigantnog imena (Echo and The Bunnymen) ne smatra to najbitnijom tekovinom svog putovanja. Ian McCulloch i Will Sergeant su nesumnjiv sinonim za groove, te je Paul iskoristio šansu, otkinuo od njih par pelcera, ponosno zadenuo za rever i usvojio kao modus operandi i pojavnost. Da ne bude zabune muzika mu skoro i nema nikak'ih dodirnih tačaka sa EATB sem gitarske vinjete (a la Rescue) koju je Will izmešao sa motoričnim Neu ritam-patentom (slično kao Stereolab na početku karijere) u Black Lounge .

Taj groove ga je ovlastio i povlastio da bude sve što je naumio - i post-rock poklisar, kraut-kosmičar, The Fall - nervozista, new age - ambient-simulant... Fleming usporava i ubrzava,od pastorale hita neboderima i obratno, arogantni naglasak zamenjuje pomirljivim tonalitetom,s namerom zriki pa širom otvara oči, punomasni ritam tretira dijetalnim instrumentarijem, ali ne srlja i stvar razvodnjava. Ukratko, album je pretvorio u atipični lakmus papir i test koliko stilova može da se podnese u cca 40ak minuta.

Kad se (u)vidi geneza stvaranja albuma i sazna se da je sve snimano u pokretu, EATB tour busu, hotelima, raznim studijima u raznim gradovima i raznim zemljama, ovo jednostavno nije ni moglo drugačije. Ko još može da kontroliše ringišpil raspoloženja? Tako da je stvaranje albuma, za Fleminga očito bio lični tečaj samospoznaje i veštine dizanja i održanja i kontrolisanja raznih psihosomatskih stanja. Put oko savremenog muzičkog sveta u 40 + kusur minuta.

https://en.wikipedia.org/wiki/Baltic_Fleet_(band)

https://www.facebook.com/BalticFleet/

https://www.discogs.com/artist/1064281-Baltic-Fleet

https://baltic-fleet.bandcamp.com/album/baltic-fleet
















Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.