Укупно приказа странице

недеља, 11. јун 2023.

Christopher Hipgrave - Slow, With Pages Of Fluttering Interference (Low Point, 2010)


Svako želi topao kućni ambijent, samo, šta (u)raditi kad etablirane strukture kao smernost/nužnost (!?) na pragu leden(ij)e zime sugerišu unapređenje kreacije i snalaženja po tom topiku? Manje razmaženi će se snaći i sa muzikom, tako da se topao (warm) ambi(j)ent može opraviti i kućnim slušanjem (home listening). Skoro kao preporuka sa bloga.

Darom da unutrašnje slike pretvori u vrlu i toplu muziku, Englez Christopher Hipgrave je jedan od poželjnijih za takva snalaženja. Hipgrave, ne svima znan i ne naširoko poznat, ali već dovoljno pedigriran (objavljivao za etikete Under The Spire i Home Normal), na svom trećem solo albumu "Slow, With Pages Of Fluttering Interference" tvori ambijentalnu muziku, pogodnu za (u)greja(va)nje, sa-skoro-očitim pucketanjem na kraju. Album je podeljen na tri dela, sa ukupno 17 naslova, što nije najbitnije, jer se ovde ništa nije otkidalo, te dugo odjekuje kao celina i kada istekne poslednji zapis. Na najboljim mestima Hipgrave dodiruje onu nesputanu protočnost kakvu propoveda William Basinski; znači, magija u najavi za onoga ko ima vreme da se u nju potopi...

Naravno, "Slow, With Pages Of Fluttering Interference" funkcioniše u svim pogodnim mizanscenima. Napomena: proveravati što je više moguće.

https://lowpoint.bandcamp.com/album/slow-with-pages-of-fluttering-interference

https://www.discogs.com/release/2289193-Christopher-Hipgrave-Slow-With-Pages-Of-Fluttering-Interference

























Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.