Укупно приказа странице

уторак, 13. јун 2023.

Sawako - Bitter Sweet (12k 2008)


 

Zarad znanja i ravnanja treba znati da je Sawako rasprodala ceo tiraž albuma Madorami iz 2007. (etiketa Anticipate) i to je činjenica kojom se redak savremeni muzičar hvali, nevezano od zavodljivosti profila i intenziteta snage kojom se predstavlja. Danas, kada je sve klik daleko i od silnih je skipova nemoguće urazumiti sebe za kontinuitet umetničke celine, impresivno je da je omalena Japanka u Sjedinjenim državama dodatno motivisala ljude da ulože napor kupovine kad se zna da ovakvi materijali sa opskurnijih etiketa nisu baš laki za lociranje.

Lepo kao uvod, ali šta Sawako sve konkretno radi i ko je ona? Video artist, muzičar, software dizajner, etc, etc, a čini se, kako joj se životni kalendar deblja, da se i knjiga utisaka i interesovanja u njoj dobrano nagojila i tera je da radi još mnogo toga svačega što ugleda ili za to čuje. Ono nama najvažnije, radi ultra-kvalitetnu muziku koja je duboko intimna, u isto vreme i životna i ako se čovek baš opusti nije daleko pomisao apstraktne pop-glazbe unutar elektroničkih senzacija. Najnoviji Sawako korespodent se zove Bitter Sweet i ovde kao i ranije ova dama koristi laptop kao i mnogi drugi, koristi i field recordings kao i mnogi drugi i sastojci su na prvi pogled od istog materijala kao i na mnogim drugim pločama, ali za razliku od mnogih nečijih nabudženih, neprijatnih i osrednjih zaključaka, sve ovo puni krv toplije i organskije. Dal' sebe smatra tumačem sveta ili jednostavno notarkom utisaka koji se u određenom trenutku ne plaše da postanu pesme, nije ni bitno. Njena posvećenost je odlika ljudi koji vladaju sopstvenim svetom, kreiranim unutar ovog inverznog sveta i imamo sreće što je voljna da tu posvećenost deli sa nepoznatima.

Neki bi bez odlaganja rekli da je ovo karneval mogadonskih emocija, neki da se ovim mogu osamiti i koristiti opservacije kao pomoćno sredstvo za samozaborav, i/ili iskušenje za hvatanje lične metafizike. Svejedno, ljudima koji zavole Sawako, njena muzika može doneti svakojake spoznaje.






 

https://sawako.bandcamp.com/album/bitter-sweet

https://www.discogs.com/release/1283522-Sawako-Bitter-Sweet

https://www.12k.com/releases/bitter-sweet/


Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.